Så fyller du i din Kenokupong

Nu ska du här på Kenokupong.se få lära dig hur man fyller i sin Kenokupong från början till slut. Det är egentligen inte speciellt svårt men om du aldrig har gjort det tidigare kan det vara bra att få veta hur man gör.

1. Skaffa en Kenokupong

Det kanske låter lite larvigt att påpeka att man måste skaffa en Kenokupong för att spela Keno, det kan man ju göra i vilken spelbutik eller spelhörna som helst. Men faktum är att du egentligen inte behöver hämta en Kenokupong i butiken för att spela Keno eftersom du lika gärna kan göra det på nätet, vilket är bra mycket smidigare. Du kan antingen surfa in på Svenska Spels hemsida och fylla i din Kenokupong där, eller spela Keno hos ett annat spelbolag på nätet.

När du har din Kenokupong framför dig ser du 6 spelfält som alla innehåller 70 Kenonummer, ett fält med 11 Kenonivåer, ett alternativ där du väljer om du vill spela med Kung Keno eller inte samt ett alternativ där du kan slumpa dina nummer som kallas för HuxFlux.

2. Bestäm Kenonivå

Det första du bör göra när du fyller i din Kenokupong är att bestämma dig för vilken Kenonivå du vill spela på. Om du vill få stora vinstchanser så väljer du en låg Kenonivå och om du vill vinna mycket så spelar du på en hög Kenonivå. Vi på kenokupong.se rekommenderar att du spelar på flera fält och väljer låga Kenonivåer på några av fälten och högre nivåer på något enstaka fält. Då har du möjlighet att vinna riktigt mycket samtidigt som du har goda chanser att vinna tillbaka en mindre summa pengar.

3. Kryssa för dina Kenonummer

När du har valt Kenonivå kryssar du för lika många nummer som nivån tillåter i din Kenokupong. Om du till exempel spelar med två spelfält och det ena spelfältet har Kenonivå 3 och det andra har nivå 9 kryssar du för 3 nummer i det ena fältet och 9 i det andra. Om du är lat av dig kan du även välja HuxFlux så slumpas dina nummer automatiskt.

4. Lägg till Kung Keno

Du kan även lägga till Kung Keno till ditt spel om du vill, då får du en bättre vinstplan som ökar dina vinstchanser och ger dig möjlighet att vinna högre vinster. Varje Kenodragning avslutas med att man drar ett Kung Keno nummer som alltid är ett av de 20 nummer som redan har dragits i dragningen. Om du har vunnit på din Kenonivå och Kung Keno numret är ett av dina nummer vinner du mycket mer än vad du annars skulle ha gjort. Dessutom kan du vinna på färre rätt än vanligt. Om du till exempel spelar på Kenonivå 11 vinner du om du bara får ett enda rätt om du har lagt till Kung Keno, annars måste du få minst 5 rätt.

5. Avsluta ditt Kenospel

Sist men inte minst måste du välja hur hög insats du vill spela med. Den minsta insatsen är 5 kr per spelfält och om du har lagt till Kung Keno så blir det 10 kronor per spelfält. Ju högre insats du spelar med desto högre blir din vinst om du vinner. Du kan även välja att spela med samma Kenokupong flera dagar i sträck om du vill. När du har fyllt i din insats och det antal dagar du vill spela är det bara att betala direkt på nätet om du spelar Keno online, annars lämnar du in Kenokupongen hos ett spelombud.

6. Följ Kenodragningen

Självklart ska du följa Kenodragningen i TV om du har möjlighet, det gör ditt Kenospel riktigt spännande. Under dragningen slumpas 20 nummer av 70 och sist dras Kung Kenonumret. Det är helt klart mer spännande än att se en Lottodragning där bara 7 nummer plus 2 tilläggsnummer slumpas, dessutom är dina vinstchanser betydligt större.