Kenosystem

Precis som med Lotto kan du även spela med system när du spelar Keno. När du spelar Keno med Kenosystem kyssar du för fler nummer än Kenonivån anger vilket ökar dina vinstchanser drastiskt. Naturligtvis kostar det därför mer att spela system men det kan det vara värt. Nu ska vi på kenokupong.se visa dig hur det här med Kenosystem fungerar.

Så fungerar ett Kenosystem

Om du till exempel vill spela på Kenonivå 2 får du normalt bara kryssa i 2 nummer (det är ju därför nivån heter Keno 2), men om du vill spela med ett Kenosystem får du fylla i 3 – 10 nummer. Anta att du vill spela ett Kenosystem med 3 nummer och kryssar för numren 10, 20 och 30, då motsvarar det 3 spelfält på Kenonivå 2 eftersom dessa nummer kan bilda 3 kombinationer på Kenonivå 2, det vill säga 10 & 20, 20 & 30 samt 30 & 10. Därför kostar ett sådant här Kenosystem 15 kronor istället för 5 kronor (3 x 5 kr) om du spelar med lägsta insatsnivå.  Det är förvisso inte många som spelar system på Kenonivå 2, men vi använde det ändå i vårt exempel för att inte krångla till det för mycket.

Så ser Kenosystemen ut

Här ska vi på kenokupong.se visa dig vilka olika sorters Kenosystem du har att välja på.

Kenonivå 1, 10 & 11 har inga system.

Kenonivå 2 – 9 har system som är från ett kryss mer än vad Kenonivån anger, upp till 10 kryss. Om du vill spela Kenosystem på Kenonivå 6, till exempel, får du sätta 7 – 10 kryss.

Så spelar du Kenosystem

  1. Skaffa en Kenokupong som är till för system. Om du spelar Keno online klickar du bara på ”systemspel”. Som du ser består onlinekupongen bara av ett enda spelfält med 70 nummer samt ett fält med Kenonivåerna 2 – 9 och ett fält där det står ”antal markeringar”.
  2. Välj Kenonivå som vanligt och hur många markeringar du vill göra på din Kenokupong. Om du till exempel vill spela på Kenonivå 7 och spela ett system med 9 markeringar kryssar du helt enkelt för 9 i fältet för antal markeringar.
  3. Välj dina nummer eller slumpa dem om du spelar Keno online, sedan ser du hur mycket ditt system kommer att kosta med den lägsta insatsnivån. Du kan naturligtvis höja din insats om du vill.
  4. Lägg till Kung Keno till ditt system om du vill. Tänk bara på att det kan bli ganska så dyrt om du spelar stora system.
  5. Betala direkt med de pengar du har på ditt spelkonto om du spelar online eller lämna in din Kenokupong hos ett ombud.

Om du vill spela Keno med enkelrader istället ska du läsa vidare under så fyller du i din Kenokupong.